پيام
+
[تلگرام]
چرا افراد تحصيلکرده افسردهتر هستند؟
پژوهشگران دانشگاه تگزاس در مطالعات اخير خود دريافتند که شيوع افسردگي و اضطراب در افراد داراي تحصيلات عالي بيشتر بوده و در اين ميان زنان آسيبپذيرتر بوده و به نسبت مردان بيشتر در معرض افسردگي و اضطراب قرار دارند.
ميزان شيوع افسردگي و اضطراب در بين افراد تحصيلکرده در مقاطع عالي دانشگاهي در حدود برابر بيش از ساير مردم است. در اين مطالعات، پژوهشگران به بررسي شرايط دو هزار و سيصد دانشجوي تحصيلات تکميلي در مقاطع کارشناسي ارشد و دکتري پرداختند که درصد اين افراد را دانشجويان مقطع دکترا و درصد را دانشجويان مقطع کارشناسي ارشد تشکيل ميدادند.
نتايج اين بررسيها نشان داد که درصد از افراد فوق داراي سطوح مختلف اضطراب از حد متوسط تا حاد بوده و درصد نيز داراي خصوصيات و ويژگيهاي متوسط تا حاد افسردگي هستند.
بر پايه اين آمار، پژوهشگران درصد شيوع اضطراب و افسردگي را در افراد تحصيلکرده؛ بسيار زياد ميدانند و عنوانشده است که: « لازم است براي شرايط بحراني و کمک به دانشجويان تحصيلات تکميلي در سرتاسر جهان که با نگرانيهاي مهم رواني روبرو هستند، انديشهاي شود. عليرغم بحثهاي فراواني که در اين رابطه انجام ميشود، بايد به بهداشت رواني و شرايط روحي افراد تحصيلکرده در دانشگاهها بهصورت جديتري پرداخته شود.»
براي نمونه زماني که از افراد موردمطالعه قرارگرفته شده پرسيده شد که آيا تناسب مناسبي بين زندگي و کار شما وجود داشته و شما از زندگي خود راضي هستيد، پاسخ اکثريت افراد تحصيلکرده، منفي بود. به باور نويسنده اين مقاله و سرپرست گروه تحقيقاتي فوق، ايجاد توازن در زندگي و خوشنودي از شرايط وقتيکه شما از صبح تا ساعات پاياني روز به کار در آزمايشگاه ميپردازيد، امري بسيار دشوار است. به همين دليل پژوهشگران توصيه ميکنند که مراکز آموزش عالي در مقاطع تحصيلات تکميلي حتماً بخشي ويژه را براي پايش سلامت روان دانشجويان خود تعيين کرده و بهطورجدي به اين موضوع بپردازند.
به نقل از کانال سايک نيوز
@pezeshkanTarh
2-Farhad
97/1/17